Odbjegli Ljubo Milović i još trojica kolega na računima posjeduju čitavo bogatstvo, a niko nije uhapšen. Trojica crnogorskih policajaca na računima imaju po više od 50 miliona eura, dok samo na jednom računu Ljubo Milović, odbjegli „kavački“ policajac, ima 49.624.511,10 evra, prema saznanju Evropola i pojedinih bezbjednosnih služb


Šokantno otkriće: Pripadnici MUP Crne Gore u službi "kavčana" čuvaju 200 miliona njihovih eura!
Lazović i Milović sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Bezbjednosne službe Milovićevu imovinu procjenjuju kao višestruko veću i istraga je u toku pošto se osnovano sumnja da

je on čuvar miliona Radoja Zvicera, s kojim je uz, ove nedjelje uhapšenog kolegu, Petra Lazovića, prema dešifrovanoj Skaj komunikaciji, krijumčario kokain iz Ekvadora do Evrope pa sve do daleke Australije.

Andrej Milović, bivši državni sekretar Crne Gore, tvrdi da je crnogorska vlada saznanja o enormnom kapitalu službenika policije dobila prije dva mjeseca, ali da još nema adekvatne reakcije.

Crnogorska vlada je prilično suzdržana iako ima mnogo provjerenih saznanja da su državni organi uvezani s kriminalcima. Bura u javnosti podignuta je hapšenjem Vesne Medenice, dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, i njenog sina Miloša zbog sprege s „kavačkim klanom“, preko kojeg je Miloš, prema saznanju Evropola, sticao bogatstvo švercom cigareta, oružja i kokaina, a zauzvrat preko majke štitio kriminalce, kaže izvor Republike.

Sagovornik koji je temeljno upoznat s prilikama kaže da je još veći skandal izbio s potvrdom da su službenici Agencije za nacionalnu bezbednost Ljubo Milović i Petar Lazović, koji su se fotografisali s „kavačkim“ bosom Radojem Zvicerom i šefovima njegovog srpskog ogranka Belivukom i Miljkovićem, aktivno radili za klan dok su paralelno zvanično vodili istragu protiv njega. Ono što je još strašnije jeste činjenica da je Petar Lazović sin Zorana Lazovića, dugogodišnjeg šefa crnogorske policije i najodanijeg čovjeka Milu Đukanoviću i kuma doskorašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Medojević: Đukanović prvi crnogorski kriminalac

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, ističe da je odbjegli „prljavi policajac“ Ljubo Milović tek na četvrtom mjestu u konfederaciji organizovanog kriminala.

„Na trećem mjestu je vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, drugi je Zoran Lazović, a prvi Milo Đukanović. Ponoviću da je kriminal u Crnoj Gori nastao u kabinetu predsjednika i da se odatle širio“, kaže Medojević za Republiku.

S druge strane, Medojević tvrdi da strane službe rukovode hapšenjima u Crnoj Gori i da je Đukanović nemoćan, kao i Abazović:

„Strane službe bukvalno daju instrukcije Dritanu, koje on prenosi SDT i sudijama. Strani rezidenti vode našu policiju, ANB, tužilaštvo i sudove jer ne vjeruju nikome u našoj vladi, tužilaštvu i sudovima. Ni Milo ni Dritan se tu ništa ne pitaju. Strane službe vode operaciju protiv crnogorskog DPS narko-kartela“, kaže on.

Milo se plaši Skaja

Milan Knežević upitao je javno premijera Dritana Abazovića da li je tačna informacija da je na poslednjem sastanku pretio Đukanoviću hapšenjem u kontekstu objavljivanja transkripata sa Skaj aplikacije.

„Je li tačno da ste Skaj aplikaciju povezali s Milom Đukanovićem“, upitao je Knežević.

Upravo strah od ove aplikacije, prema navodima Demokrata, dovodi do toga da ova vladajuća garnitura pokuša na sve načine da promijeni temu i pažnju preusmjeri na druga pitanja jer su svjesni da bi imena pojedinih političara mogla da se nađu u objavljenim transkriptima sa Skaj aplikacije.

„Još prije pola godine sam rekao da Đukanovića na Skaju spominju „kavački“ bosovi“, zaključio je Medojević.

Izvor: Adria portal