NIKI DIABLO, ALADIN I DEKSTER PLANIRALI KRVAVU OSVETU Evo ko se krije iza nadimaka sa kriptovane mreže gde su dogovarane likvidacije onih koji su UHAPSILI KLAN VELJE NEVOLJE

Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, Dario Đorđević Dekster, bliski saradnik Veljka Belivuka, kao i bosanski kriminalac D. S. poznatiji pod nadimkom Aladin, spremali su osvetu ljudima iz vrha policije koji su uhapsili pripadnike klana Velje Nevolje.

saradnik velja nevolja kascelan zvicer vujotic kokain kombo RAS Shutterstock MUPFOTO: SHUTTERSTOCK, MUP / RAS SRBIJA
saradnik velja nevolja kascelan zvicer vujotic kokain kombo RAS Shutterstock MUP

Da se sprema novi jezivi plan saradnika i prijatelja Belivuka i Marka Miljkovića otkrile su svetske bezbednosne službe u saradnji sa srpskom policijom. Oni su iz prepiski koje su obavljane preko kriptovane aplikacije ANOM (koju su inače svetske bezbednosne službe podmetnule kriminalcima pre dve godine kao sigurnu mrežu za komunikaciju) saznali sve o prljavom planu.

Možda vas zanima

Pronađene poruke sa ovog softvera za tajnu komunikaciju pronašle su i analizirale gotovo sve svetske službe: Evropol, Interpol, DEA, FBI. Kako je naveo list Alo, u ovoj komunikaciji članova kavačkog klana i njihovih saradnika istakla su se gorepomenuta imena, a u prepiskama vidi se da su ozbiljno pripremali ubistva onih koji istražuju njihove zločine.

Veljko Belivuk i Marko MiljkovićFOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA, TV PINK / RINGIER
Veljko Belivuk i Marko Miljković

Presretnute su poruke između D. S. i Džonija sa Vračara, kog u podzemlju zovu i Ludi Džoni, i upravo u tim porukama vidi da su planirali atentat na jednog visokog državnog funkcionera, i jednog funkcionera iz vrha policije.

List Alo navodi da su nameravali i da raspišu konkurs za potencijalne atentatore.

Prema novim informacijama, D. S. je na aplikaciji „ANOM“ bio upisao pod nadimkom Aladin, dok se Vušović potpisivao kao „Niki Diablo“.

Pročitajte još

Pomenuti D. S. je inače bio u vezi sa Beograđankom N. Š, koja je javnosti postala poznata u maju 2014. godine kada je na Ušću ubijen navijač Crvene zvezde Velibor Dunjić, vođa grupe „Hijena“. D. Š. je u tom trenutku bila s njim u vezi i bila je u BMW-u u trenutku kada je Dunjić izrešetan. Jedan metak pogodio ju je u butinu, a dugi u stomak.

Ko je Ludi Džoni

Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, je označavan kao vođa „vračarskog klana“, blizak saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i „srpska veza“ crnogorskog „kavačkog klana“. On je krajem marta bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali je pod nejasnim okolnostima pušten na slobodu.

Vušović se dovodi u vezu sa ubistvima visokopozicioniranih „škaljaraca“ prošle godine u Atini – Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Veruje se da je bio jedan od ljudi koji je učestvovao u ovoj izuzetno složenoj i profesionalno izvedenoj likvidaciji.

Nikola VušovićFOTO: MUP / RAS SRBIJA
Nikola Vušović

„Škaljarci“ su ubijeni u prepunom restoranu u Atini, dok su pored njih sedele supruge i deca, a pucala su najmanje četiri atentatora. Svi su bili maskirani i nonšalantno su ušetali u pun restoran i bukvalno sasuli kišu metaka u Dedovića i Stamatovića.

Tada se u Grčkoj tumačilo da su ubice profesionalci zbog načina na koji su baratali oružjem. Ispalili su oko 20 metaka i gađali u grudi. Samo četiri metka nisu završila u metama. Egzekucija je trajala svega 30 sekundi.

Pročitajte još

Prema operativnim saznanjima, Vušović je bio na vezi sa Radojem Zvicerom, jednim od vrhovnih šefova „kavačkog klana“. Iako je u odličnim odnosima sa Veljom Nevoljom, nisu direktno sarađivali. Svaki je imao svoj deo „kolača“ i zaduženja unutar „kavačkog klana“, ali nisu međusobno sarađivali.

Izvor: Blic