Navodno, te osobe obuhvaćene su dopunom krivične prijave, koju je viša državna tužiteljka Ana Radović nakon ubistva podnela protiv NN počinioca.

FOTO: VIJESTI.ME / SAVO PRELEVIĆ, MUP CG / RAS SRBIJA

Prema istim izvorima, policijski inspektori i forenzičari su, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, danonoćno radili na rasvetljavanju ubistva izvršenog 17. juna oko 23.30 sati ispod zidina budvanskog Starog grada.

Izvor iz bezbednosnog sektora rekao je juče za medije da su utvrdili ko su pomagači ubice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavnici kupili električni trotinet korišćen u pripremi zločina. U trag su im ušli nakon što su uvezali snimke sa nadzornih kamera postavljenih u glavnom gradu.

U „štek stanu“ pronađena ženska garderoba

Prevozno sredstvo koje su nabavili ubici, pronađeno je u “štek stanu” iz kog je egzekutor nadgledao Podgoričanina.

U tom stanu, između ostalog, inspektori su pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari… Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma – jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

U tom stanu pronašli su i žensku garderobu koju je ubica oblačio dok je prerušen u ženu nagledao Šakovića, ali i kačket koji je ubica nosio sat pre likvidacije, dok se, kako se veruje, pripremao za ubistvo.

Na svim tim stvarima ostalo je mnoštvo bioloških tragova i otisaka, koji su im olakšali istragu.

Izuzimajući snimke sa nadzornih kamera u Budvi, inepektori su došli i do jednog, izuzetog sa objekta udaljenog stotinak metara od terase kafića “Korkovado” u kom je Šaković ubijen.

Na tom snimku vide se ubica koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-belim patikama i bež ženskom torbicom.

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren.

Torbica koju je nosio sat pre ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sedeo jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Jedan potez pomogao ubici da pobegne

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor nakon ubistva dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Taj sagovornik ranije je opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike.

Uprava policije ni Više državno tužilaštvo nisu se javno oglašavali povodom rasvjetljavanja ubistva Šakovića.

Da istraga ide u dobrom pravcu, početkom jula saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je tada i najavio da će nadležni “vrlo brzo imati konkretne rezultate”.

”Vijesti” su početkom jula objavile da je navodni šef podgoričkog ogranka škaljarskog klana ubijen svega nekoliko sati nakon što je u Budvu stigao iz Podgorice.

Istražitelji su tokom istrage dobili precizne informacije sa kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gde je boravio.

FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu “The Old Fisherman’s Pub” sreo sa svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran “Hemingvej”, gde je sedeo sa prijateljem E. R.

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela “Avala”, gde im se oko 18 sati pridružio Đ. I. Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ. I. ostali su na bazenu neko vreme , nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kom je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i proveravali da li se na snimcima nadzornih kamera sa tog objekta vidi da li ga je neko nadzirao u noći 17. juna.

Izvor: Blic