VELIBOR DUNJIĆ MRTAV ČEKA PRAVDU! Izrešetan je pre sedam godina ispred splava Džimis, a suđenje za NJEGOVO UBISTVO JOŠ UVEK TRAJE!

Velibor Dunjić je ubijen u maju 2014. ispred splava „Džimis“ i tada je povređena i njegova devojka N. Š., koja je bila sa njim u automobilu.


U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da se održi suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića 2014. godine, međutim, ono je otkazano zato što nisu pristupili svi okrivljeni.

Izostao je okrivljeni Goran Knežević, koji kako je izjavio njegov advokat već pet, šest dana ima visoku temperaturu, jako kašlje i ima sve simptome kovid infekcije. On je obećao da će u naredna dva do tri dana dostaviti sudu medicinsku dokumentaciju koja to dokazuje, čime bi opravdao njegov izostanak.

Naredno ročište zakazano je za 25. novembar u 9.30 časova.

Ovaj proces traje već 6 godina, a krajem jula je počeo ispočetka zbog promene sudije, kada je održanopripremno ročište.

Osumnjičeni ubica u bekstvu, trojica pomagača na optuženičkoj klupi

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela – Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah. Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava „Džimis“, koji je u bekstvu.

Aleksandar Ðuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume o priznanju krivice.

Informer

 

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića, jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Ðuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Ðuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Likvidiran na parkingu kroz prozor automobila 

Dunjić je ubijen u maju 2014. ispred splava „Džimis“ i tada je povređena i njegova devojka N. Š., koja je bila sa njim u automobilu.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede pri čemu je usled dejstva dva projektila T.Š. zadobila tešku telesnu povredu.

Nepunih godinu dana kasnije za ubistvo je optužen Vladimir Đurović koji je te noći radio kao šef obezbeđenja splava, a na optužnici se našlo još osam osoba koje su se teretile da su mu pomogle da pobegne i reši se dok