Vukotić ubijen

Popović je prvo istakao da se ovde radi o ozbiljnim profesionalcima koji su likvidaciju dobro osmislili.

– Imate vrhunske, profesionalne ubice koje znaju dobro taktiku kako da priđu i pored kamera, obezbeđenja i blindiranog vozila. Oni pripremaju posebnu municiju koja buši blindirana vozila. Oni su mu prišli dok je stajao na semaforu, četiri metka su ispaljena, od toga tri metka su ispaljena u telo a jedan u glavu i pobegli su sa lica mesta. Sama činjenica da njegova supruga koja je u drugom stanju nije povređena, i dete koje je bilo u kolima znači da se radi o ozbiljnim profesionalcima koji su to uradili. To neka baraba sa ulice ne može da uradi. Ovo je dobro osmišljeno – rekao je Popović i dodao da je veliko pitanje kako su uspeli Vukotića da lociraju u gradu od 17 miliona stanovnika.

Jovan Vukotić
FOTO: YENI ŞAFAK

– Postavlja se pitanje kako je on provaljen u gradu od 17 miliona stanovnika. Moje mišljenje je da je on kao nezvanični vođa škaljarskog klana morao da nastavi posao – kaže Popović.

– U tim kontaktima sa svojim partnerima možda ga je neko prodao s obzirom da je Kašćelan dao nagradu od 900.000 evra za njegovo ubistvo, pa je nekome ta cifra odgovarala. Drugo, možda je neka ekipa iz posla htela da ga makne i da preuzme njegovo tržište i njegove kanale transporta kokaina i sve ono što je vezano za taj posao. Treća varijanta, koja je po mom mišljenju najverovatnija, jake obaveštajne službe uzimaju velike pare od narko klanova, to im je budzet i možda su ga one namestila Kašćelanu da bi posle one preuzele Kašćelana pod svoje i uzimale pare za fon. Tu nema četvrte varijante. Način na koji je likvidiran govori sve. Njihovo amatersko ponašanje, za tri mesecu su im ubili trojicu vođa. Šahovića u Budvi, Vlaovića na Pagu i treće Vuković. To ozbiljna kriminalna grupa sebi ne sme da dozvoli – objasnio je Popović gostujući u Pulsu Srbije.

Izvor > Kurir